Movietajm!

När man är sliten och febrig, alldeles utmattad, så är det absolut bästa sättet att ta hand om sig själv genom att kolla på film och ligga i sängen hela dagen. Håller ni inte med? Mitt problem i nuläget är att jag inte vet vad jag vill se för film.. Har sett massor med bra filmer, både en och fem gånger utan problem, men nu vill jag ha någonting nytt att titta på! Tänkte tipsa er om lite filmer med hopp om att ni tipsar mig tillbaka! Tack på förhand.


Running Scared
är en Amerikans action från 2006. Joey Gazelle får efter ett misslyckat knarktillslag ansvaret för att göra sig av med den pistol som en kriminell polisman skjutits med. Men saker och ting går snett för Joey efter det att grannpojken stulit pistolen och använt den för att skjuta sin far som misshandlar honom. Nu måste Joey hitta pojken och pistolen innan polisen och maffian gör det.

Running Scared är en spännande actionfilm som du inte har en aning om hur den slutar, tack vare att den är överraskande på ett mycket bra sätt!


Imagining Argentina är en Drama/thriller från 2003. En historia baserad på verkliga händelser som är väldigt känsloladdad från början till slut. Carlos Ruedas fru, journalisten Cecilia, är en stark förkämpe för mänskliga rättigheter i ett splittrat och sargat Argentina. Hennes kritiska artiklar om de tusentals människor som har
försvunnit i Buenos Aires tilldrar sig regimens intresse och hon förs bort till ett av landets många hemliga och beryktade fängelser. Utom sig av oro, trotsar Carlos faran genom att försöka ta reda på vart Cecilia har förts. Hans sökande för honom till ett extremt farligt område där han får han märkliga syner. Hans övernaturliga förmåga visar sig kunna hjälpa andra människor att hitta saknade familjemedlemmar. Men hur han än anstränger sig, lyckas Carlos inte hitta Cecilia och han tvingas nu tillgripa ännu farligare metoder, som innebär att han sätter både sitt eget och dotterns liv på spel..

Imagining Argentina är en tung film fullspäckad med grymma sanningar!


Linje 123 kapad är en Thriller som kom ut 2009. Ett gäng tungt beväpnade gangsters ledda av den kallhamrade Mr Blue kapar ett tunnelbanetåg med passagerare och begär  en skyhög lösensumma. Veteranen Zachary Garber, är polisen som förhandlar med kaparna och får de inte sin vilja igenom, kommer de att börja döda en efter en i gisslan. Allt är planerat in i minsta detalj, men frågan är hur kaparna ska kunna ta sig levande därifrån, fångade i en tunnel, omringade av poliser.

Linje 123 kapad är en sjukt spännande film med vissa realistiska grymma händelser som får en att rysa av nervositet!



Tristan och Isolde är en film fullspäckat med äventyr, drama, action och romantik som kom ut 2006. Detta är berättelsen om engelska riddaren Tristan och den irländska konungadottern Isolde och deras passionerade kärlek till varandra, som tvingar dem att bryta alla lagar och som slutligen hotar krigsstilleståndet mellan de två länderna. Regissören har lyckats skapa en storslagen riddarfi lm om mod, heder och ära - och framför allt om en kärlek som vägrar dö och som trotsar alla förbud och gränser.

Tristan och Isolde är en vecker men samtidigt grym berättelse!


Big Daddy är en komedi. 32-årige Sonny Koufax har spenderat största delen av sitt liv med att försöka undvika allt slags ansvar. Men när hans flickvän lämnar honom, för en mycket äldre man, måste Sonny på ett eller annat sätt försöka bevisa att han är redo att bli vuxen. I ett sista desperat försök att imponera på sin tidigare flickvän, adopterar Sonny den 5-årige Julian. Men flickvännen blir inte imponerad. Inte ett dugg. Och Sonny? Han kan inte bli av med Julian igen...

Big Daddy är en film som garanterat kommer att få dig och skratta!

'
Collateral är en thriller från 2004. Jamie Foxx spelar Max, en vanlig kille som levt ett inrutat liv som taxichaffis. Under sina 12 år i yrket har han kört många vanliga och ovanliga kunder, men ingen som han tyckt varit värd att lägga på minnet. När Vincent kliver in i bilen förändras allt. Vincent är yrkesmördare, den bästa i sitt gebit. På uppdrag av en knarkkartell har han natten på sig att lokalisera och tysta fem FBI-vittnen som hotar att sätta stopp för brottsyndikatets verksamhet. Genom en oförutsedd händelse tvingas Vincent improvisera och plötsligt har han tagit Max som gisslan. Under några timmar korsas de båda männens öden, ett möte som kommer att förändra deras liv - för alltid.

Collateral är en film som väcker tankar eftersom att en sådan här handling kan vara realistisk. Berättelsen är spännande och absolut sevärd!


Face off är en action/thriller som kom ut 1999 gissar jag på. I en karusell, på ett tivoli befinner sig FBI-agenten Sean Archer med sin son. Ett skott smäller av och en kula avseddför honom träffar istället hans son. Sean tar upp jakten, besatt av tanken att få fast mördaren. Den iskalla psykopaten och bombmannen Castor Troy skadas under jakten och faller i koma, bara minuterna efter sitt avslöjande; att han apterat och gömt en biologisk bomb, stor nog att utplåna hela San Fransisco. Klockan tickar, men ingen vet var... På regeringens order genomgår Sean en ny
avancerad kirurgisk metod. Han byter skepnad - till mördarens ansikte. Hong Kong- regissören John Woo (Hard Target, Broken Arrow) är mannen bakom denna originella och makalösa actionfilm.

Face off är en cool film som är väldigt intressant!


Just like heaven är en romantisk komedi från 2005. När David  hyr en ny lägenhet är sällskap det sista han önskar sig. Då dyker Elizabeth upp och hävdar att lägenheten är hennes...till dess att hon försvinner rakt framför ögonen på honom. Han är övertygad om att hon är ett andeväsen. Hon är övertygad om att hon fortfarande är vid liv. Medan de söker efter sanningen om Elizabeths förflutna utvecklas deras förhållande från irritation till romantik.

Just like heaven är en mysig romantisk komedi!


Hard candy är en thriller från 2006. 14-åriga Haley kommunicerar med den 32-åriga fotografen Jeff i ett chatforum på internet. Jeffs fyndiga formuleringar verkar fungera för hon går med på att träffas på riktigt. Haley verkar balanserad, oskyldigt flörtig och går med på att posera framför kameran. Jeff ser Haley som en lyckträff, men han
har minst sagt missbedömt läget.

Hard candy är en film som får dig att tappa hakan! Den är otäck, grym och otroligt bra gjord.


Four brothers är en action från 2005. Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin och Garrett Hedlund har huvudrollerna i denna täta berättelse om brödraskap, svek och hämnd från den hyllade filmskaparen John Singleton. När deras adoptivmamma blir nedskjuten under ett rån i en matvaruaffär återförenas bröderna för att ta lagen i egna händer och hämnas. Trots polisens protester börjar de vända upp och ner på sitt gamla  bostadsområde i Detroit i sitt sökande efter hjärnan bakom det brutala mordet. Under tiden inser de att de binds samman av band starkare än blod, i detta starka, actionfyllda drama.

Four brothers är en absolut sevärd film!


Music and lyrics är en komedi från 2007. Alex Fletcher, en före detta pop-idol som nu arbetar med att uppträda med någon slags nostalgishow på karnevaler och nöjesparker, får chansen att kliva tillbaka i rampljuset när en av dagens största popdivor ber honom att skriva en duett. Det enda problemet är att Alex aldrig har kunnat skriva låttexter. Som tur är träffar han Sophie, som visar sig ha en begåvning för ord. För att lyckas kommer de dock behöva ställas inför sina värsta farhågor.

Music and lyrics är en vacker film som får musiken att bli någonting speciellt.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback