Kärlek när den är som bäst

Vad vore världen utan lycka, vänskap och kärlek? Ingenting. Jag har alltid varit en människa som värderat dessa tre underbara ting högst av allt. Och ännu mer när jag var dödsjuk och låg på sjukhus och svävade mellan liv och död. Jag lärde mig då att det enda som betyder mer än livet är de människor man älskar. Jag har så himla fina och underbara människor i mitt liv som får mig att skratta och må bra. Jag fullkomligt njuter av att leva och har fullt med energi inom mig som syns klart och tydligt på min utstrålning. Det vet jag.

Jag är tårögd nu när jag sitter och skriver detta men det är endast glädjetårar så jag struntar i att torka bort det blöta på kinden. Jag är bara så himla glad, så lycklig! Jag vill på något sätt bevisa för mina älskade hur mycket jag verkligen tycker om dom. Men hur? Hur bevisar man hur mycket man uppskattar en person? Hur ska jag formulera mig på bästa sätt för att få fram min starka kärlek till dom? Vad ska jag säga så att dom förstår att jag aldrig vill förlora dom?

Det här inlägget är till Ludwig, min älskade bästa vän som alltid förstår mig och som får mig att skratta. Vi är så lika på något sätt, tar aldrig någon skit utan kör vårt race och tillsammans är vi farligt starka! Han är en vän som jag saknar så fort jag inte har han nära. Och Hanna, min nyfunna vän som jag skulle velat träffa mycket tidigare i livet. Vi har verkligen ALLTID roligt, vad vi än gör, var vi än är. Jag litar på dig till 100% och uppskattar att du är så förstående, ärlig och lättsam. Ett stort plus är även att vi har samma dåliga humor som vi kan driva om. Sist men inte minst, min nya stora kärlek, Micke. Du har mitt hjärta i din hand och du är min skatt som jag aldrig kommer göra mig av med. Du ger mig glädje och kärlek varje dag vilket får mig att sväva på moln. Tryggheten finns i din famn och det är där jag trivs bäst.














Happy nineteen

Det råkar vara den 30:e augusti idag vilket betyder att ingen mindre än jag har födelsedag! Jag är numera inte längre 18-åring... Hur känns det då? Tja, jag vet inte. Tycker bara det är så komiskt, jag längtade i flera år efter att bli 18, få körkort, få gå ut på krogen, bli myndig, bestämma över mig själv och göra vuxengrejer. Nu då? Att vara 19 är ju knappast roligare, eller tråkigare, egentligen. Men tänk så fort året som 18-åring har gått. Helt sjukt! Minns min förra födelsedag, LYCKAN, friheten och pirret i magen. Det var speciellt, något nytt. Jag kan inte förstå att ett helt år har gått. 365 dagar!!!

Detta är hur som helst min 19:e födelsedag och jag har haft en riktigt bra dag hittils, även fast det faktiskt inte känns som jag fyller år. Inte på en fläck, hehe. Tror iallafall att min eftermiddag och kväll tillsammans med familj, pojkvän och fina vänner kommer att bli klockren!


En bild från min förra födelsedag


2011-08-29

Måndag igen! Ny vecka, nya uppdrag!

Sitter och fyller på med en stor och god frukost innan det är dags att fara till jobbet. Idag är det ett 12½ timmars pass som står på schemat vilket jag hoppas inte alls blir några problem. Jag har med mig matlåda, frukt och lite choklad samt ett förbannat gott humör. Så egentligen, vad kan gå fel?

Önskar er alla en fin måndag!
Ta hand om er,
och om varandra


En rörd (och mycket glad!!!!) frisör

Jag vet inte vad jag ska säga. Och jag vet definitivt inte hur jag på bästa sätt ska lyckas formulera min lycka så att ni som läser förstår hur stark den är. Det ÄR verkligen svårt att beskriva starka känslor med ord. Känslorna jag pratar om nu är glädje, tacksamhet och stolthet.

De senaste dagarna har jag fått ovanligt mycket feedback och beröm för mina jobb som frisör. Folk har varit nere hos mig på salongen och berömt mig med fina ord vilket har slutat i kramkalas för fulla muggar. Jag har även fått mycket telefonsamtal som innehållit allt i från frågor kring håret till rådgivning. Det är en så häftig känsla att folk litar på en och tror på att man verkligen kan det man håller på med.

Förutom besök på salongen och telefonsamtal så har jag fått otroligt fina sms och meddelanden som fått mina glädjetårar att spruta. Jag har verkligen gråtit av lycka och blivit alldeles varm i hjärtat. Det finns så underbara och tacksamma människor som får en annan att må så himla bra. Tack tack tack tack tack och tack!








Tjugoåttondeaugustitvåtusenelva

Dra mig baaaaakänges så trött jag är!! Var på 70-årskalas igårkväll då storasyster Therese fyllt 30 och hennes man Matthias idag fyller 40. Var en riktigt trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och en hel del skratt. Fick skjuts hem av två väldigt fina och snälla vänner, Hanna och Andreas, och det tackar jag för. Hade inte alls varit så kul att GÅ hem från Laggarhult.

Somnade som en stock i min fina killes famn och sov som en prinsessa tills världens otäckaste oväder anlände. Det blixtrade och åskade på riktigt ordentligt och jag drog täcket över huvudet och nästintill grinade av rädsla medan Micke gick upp och stängde till fönsterna då det regnade in. Rätt som det var så slog blixten ner på något sätt så kökslampan i taket for i golvet. Jag blev ännu räddare och hade svårt att somna om... Usch!

Låg och drog mig länge och väl i sängen efter att karln åkt till jobbet. Kollade på mobilen och såg att det är den 28:e augusti idag. Det betyder att det igår var ett år sedan jag hade min 18-årsfest som blev så jäkla lyckad! ETT ÅR! Det känns som igår. Minns det så väl. Kommer nog aldrig att glömma den, den kvällen var verkligen helt perfekt. Jag hade så himla roligt med mina vänner som kom och firade mig. Vi drack bål, gick tipspromenad, lekte lekar, åt god mat, drack på tok för mycket alkohol, dansade, sjöng och bara njöt av livet! Avslutar med några bilder från den kvällen:









Solig lördag

Vilken härlig dag! Solen strålar och det är riktigt skön luft ute. Känns som en riktig sommardag!

Någonting annat härligt är min/vår gårdag. Hade som vanligt en riktigt bra och rolig dag på jobbet då jag träffade mycket trevliga människor. Både jag och Micke slutade vid 18-tiden, han kom då till mig på salongen och vi åkte sedan ut till pappa och Anne-Elise i Spånga. Det vankades kräftskiva! Lillasyster Isabell och hennes pojkvän var också med och vi hade det hur trevligt som helst. Satt faktiskt ute tills det blev mörkt och det var behagligt med en tunn jacka på axlarna.

Vi fick god efterrätt och jag förlorade stenhårt på tipspromenaden som Anne-Elise hade fixat, men det gör ingenting, jag är glad ändå. Mycket glad. Och nöjd.

Bjuder på några fina bilder, tagna med Isabells nya dator. Dessa är då alltså från igår.

'

K-A-O-S

Just nu har jag 84526592226 bollar i luften. Jag är återigen i obalans då jag tror att mina dygn innehåller 307 timmar. Jag måste coola ner, ta en sak i taget och lära mig att andas mellan varven. Det här går inte, det vet jag ju sedan tidigare...

24:e augusti 2011

Halloj! Hur står det till? Med mig är det finfint. Sitter och äter ur min godispåse som jag fick med mig hem från Candyland i lördags och ska alldeles strax börja sminka och snygga till mig. Det står nämligen eftermiddagsjobb på schemat. 

Är trött som en gnu, som vanligt nu för tiden med andra ord. Jag förstår inte att det ska vara så svårt och komma i säng i normal tid. Fast det är klart, umgås man med härliga vänner och pojkvännen först när alla jobbat klart och ätit middag så blir klockan en del. Jag klagar dock inte, för de människor jag pratar om har fått en stor plats i mitt hjärta. I love them!

Nehepp, om man skulle ta och sätta fart kanske.
Borde kanske byta ut godiset mot en frukost så jag orkar med dagen?
Låter som en bra idè. Utan frukost är jag nästintill ingenting.

Ha en bra dag alla vänner!
Vi hörs och ses.
PUSS

Hårvården är A och O

Att ta hand om sitt hår kan jämföras med en blomma. Ger du inte blomman näring genom att vattna den så dör den sakta men säkert. Exakt så fungerar det med ditt hår också! Tar du inte hand om det på rätt sätt så bryts det ner, dag för dag och går sönder. En död blomma går inte att laga igen. Precis lika omöligt är det med ett dött hår. Är det dött så är det.

En bra hårvård är A och O för att ditt hår ska må bra. Att åka till Ica och handla ett schampo för 30 kr som innehåller mer än 50% vatten (för det gör ALLA billigare schampon!!) och som håller i 2 veckor är som att kasta pengar i sjön. Du kan lika gärna tvätta dig med kroppstvål, det ger samma effekt. Lägger du istället till, låt oss säga, 100 kr och köper ett riktigt bra schampo som är anpassat till just Ditt hår och som håller 5 gånger så lång tid i och med att de är drygare produkter så tjänar du på det i längden. Inte bara ekonomiskt, utan även kvalitetsmässigt på håret. Det låter dyrt med 185 kr (som mina schampon kostar) men slår man ut det på antal tvättar som flaskan räcker till och på hur kvaitén på ditt hår förbättras så blir det inte dyrare. Tvärtom.

Jag vet att detta inte är någon sjävklarhet och jag vet att många tycker det är svårt att veta vad man ska handla för produkter. Det är inte så konstigt. Jag menar, innan jag blev frisör trodde jag bara det var bullshit att rätt produkter stärker håret med 90%. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det på något sätt skulle göra skillnad. Men, TRO MIG kära vänner, det gör det! Jag har lärt mig så oerhört mycket av det här och jag lovar och svär, lita på oss frisörer. Du gör bara bort dig när du handar vatten (förlåt "schampo") på flaska. Det är värdelöst! Rätt hårvård gör skillnad, vad du än har för typ av hår. Det finns något åt ALLA!


Color Save serien är anpassad för dig med färgat hår. Produkterna bevarar lystern och
ger en otrolig glans till håret.


Repair serien är anpassad till dig som har skadat och stressat hår. 
Har håret inre skador och är både livlöst och
benäget att gå sönder är det här produkter för dig!


Volume Boost serien är anpassad till dig med platt, fint och livlöst hår. Schampot och
balsamet tillsammans ger extra volym och fyllighet. Håret blir lättkammat och starkt.


Smooth Shine serien är anpassad till dig med svårformat och frissigt hår. Med detta
schampo och balsam återställs fuktbalansen och håret får en strålande glans.


Time Restore serien är anpassad till mogna och ömtåliga hår.
Det finns ett satin spray, balsam och schampo


Moisture Kick serien är anpassad till dig med normalt til torrt och lockigt hår. Dessa
produkter åtrställer fuktbalansen och ger ett friskt och glänsande hår.



Kom in till mig så ska jag hjälpa dig mer!
Varmt välkommen


Kräftskiva

Igårkväll stod kräftskiva på schemat. Egentligen så förstod jag att det inte skulle bli annat än trevligt, men att det skulle bli sådär jättemegatrevligt och förbaskat roligt trodde jag kanske inte... Dels så var jag så hima trött och en aning opepp. Och sugen på vin var jag definitivt inte. Men så fort vi kom dit, jag, Micke och Mattias så ändrade jag inställning. Så himla trevliga och lättsamma människor, fin bordsdukning, sånghäften, god mat, snappsar, bra musik och glada miner.... Ja, klart partyhumöret och den där superglada Jenny kom fram.

Vi åt, skålade, sjöng, skrattade och hade det riktigt roligt! Jag bekantade mig med ytterligare lite nya människor och det är bland det roligaste jag vet. Framåt midnatt var det Statt som gällde för alla..... utom mig, haha. Jag är numera van att vara yngst i gänget. Vi chansade dock på att det skulle gå, men icke. Det hela slutade med att jag stod inne på Harrys med alla gamlingar och skakade rumpa tillsammans med Nordan, Niklas, Michaela och Stephanie. Galet!














Norrköpingstripp

Tog en tripp till Norrköping igår somsagt. Det var jag, storasyster Therese och lilla Hedda som åkte iväg. Freja blev kvar hemma hos pappa Matthias. Vi hade hur som helst en riktigt mysig och trevlig dag tillsammans. Min storasyster är så himla bra! Jag ser upp till henne och älskar att ta del av hennes råd och tankar. Systerkärlek skulle man kunna kalla det!

På hemvägen stannade vi till på Candyland där vi minst sagt SHOPPADE LOSS! Finns ju huuuuur mycket gott godis som helst där! Helt galet. Tänk er mig jobba i en sån där butik. Eller nej, vänta, det skulle aldrig gå. Butiken skulle gå i konkurs för att företaget blir av med godis och inte får in några pengar, haha!

Vår fina prinsessa!

Sticker..

... Till Norrköping med tre underbara finingar! Hörs!

Tagna igår

H&M - bra skit



Har precis gjort av med lite pengar. Precis som alltid när jag är ensam och har tråkigt. Idag fyndade jag dock riktigt ordentligt inne på H&M's hemsida. Fyra bikinisar, en strandklänning och ett par shorts för 450 spänn. Galet! Hoppas allt sitter som smäck nu också, det luktar ju nämligen Thailand i mars...

Lejonkungen

Ligger hemma i soffan under filten och har just sett klart Lejonkungen. Vilken underbar film alltså! Den är fortfande sådär bra som när man var liten. Helt ärligt så skulle jag kunna se om den nu på en gång. Den är så vacker! En av mina favoritscener ser ni här nedan. Hakuna Matata är ett motto som jag fått sagt till mig och som jag har levt efter länge länge länge. Jag älskar uttrycket! Han som lärde mig det vet vad jag menar...


Fika på stan

Tjena bloggen! Sitter hemma hos pojkvännen och saknar honom medan han är på jobbet och sliter såhär när jag är ledig och allt. Har haft en skön morgon iallafall. Gick upp med honom och har legat och degat sen dess med datorn i knäet. Asskönt!

Nu är jag iordninggjord och ska möta upp Tove på stan. Vi ska fika och prata tjejsnack! Var så länge sedan jag träffade henne så det ska bli riktigt roligt! Känner mig otroligt fin idag när jag ska ner på stan och allt. Se själva!

Tjarå!

En torsdag

Idag är det den 18:e augusti vilket betyder att det är min storasysters födelsedag. Idag var det lite speciellt, hon blev 30. Detta har givetvis firats med kalas hemma på Ringvägen. Grattis, än en gång, världens bästa syster!

Jag trivs med livet otroligt bra trots att dagarna går alldeles för fort. Jag blir tamifan aldrig av med den inre stress som får mig att bli alldeles knäpp. Kollar på klockan och tror att jag hinner med allt som jag vill göra. Dock är jag så jävla lycklig så det rör mig inte i ryggen just nu. Inte för fem öre. Pratade om det förut, jag har inte varit irriterad eller arg sen i början på året. Inte en enda gång. Det är inte likt mig, jag som egentligen är fylld med dåligt humör och ett galet temperament. Det är så jävla härligt att äntligen må såhär!

Att klockan snart är 22:00 och att det är kolsvart ute hindrar inte mig och Hanna från att ta en promenad kvällen till ära. Jo, ni hörde rätt, jag ska promenera! Imponerad? Det är jag! Nu kör vi!

Dagens snackis

Kronprinsessan Victoria och Daniel väntar barn. Till våren 2012 får Sverige en ny prins eller prinsessa. Spännande! Och grattis får man väl lov ovh säga!



En förvandling

Jobbar, myser, hänger med vänner och träffar familjen - Därför jag inte uppdaterat sen i måndags. Dagarna går så fort och timmarna bara springer iväg! Detta har även resulterat i att jag inte kommit i säng förrän alldeles för sent. Vet inte hur många gånger jag tryckte på znoozknappen imorse..

Hemkommen från dagens arbetstimmar. Längtar redan tills imorgon då jag får åka tillbaka och fortsätta, hehe. Påtal om jobb... Igår kom min lillasyster till mig och blev fin. Jag fixade håret och sminkade henne inför fest och snacka om förvandling. Titta!


Såhär såg hon ut när hon kom...





Såhär fin blev hon när jag var klar!


Måndag

Ligger i en fin killes säng ensam medan han är på jobbet och sliter. Jag är både nöjd och missnöjd skulle man kunna säga. Hade varit så mycket mysigare om han fick ligga kvar precis lika länge som jag idag. Men icke. Jag får nöja med mig med att sniffa på kuddarna som luktar Micke och läsa hans otroligt gulliga sms som han skickar. He's awesome!

Är ledig idag. På schemat står det:
- Handla mat
- Tvätta
- Städa
- Färga hår
- Besöka Ringvägen
- Träffa Hanna(?)
- Äta sen middag med finaste

Saturday night

Klockan är snart fem på eftermiddagen och jag sitter och äter frukost. Ja, det är sant. Vi hade lite FÖR kul igår kan man säga. Vaknade strax efter kl 15-tiden idag och hade kunnat sova ett par timmar till, men jag masade mig upp trots allt.

Ska hoppa in i duschen och försöka bli människa igen. Vill avsluta med att tacka som fan för igår och bjuda på några sköna bilder! Återkommer senare, i ett förhoppningsvis piggare och bättre tillstånd, hehe.









Lördagsmorgon(middag?)

Hade en bra kväll igår! Slutade jobbet 18:15, åkte och hämtade upp i bror Dennis och Jim, åkte in till stan, mötte upp storasyster och hennes familj, lekte vid tivolit, gick hem till min andra bror och bytte om, tog sedan hela gänget och gick till Stadsparken och åt. Kebabtallrik och en cider, satt fint!

Gick hem till mig, bytte om igen, bättrade på sminket och välkomnade mina fina vänner, Ludwig och Emma. Vi satt och spelade jag-har-aldrig och drack vin. Som vanligt fick den där Harry finbesök framåt midnatt och jag träffade mycket trevligt folk! Att mina båda bröder var ute är svårslaget. De är grymma! Vi är grymma!

Idag mår vi........ bra. Men trött är jag allt!
Gå och handla frukost kanske?
Magen kurrar duktigt!!




Påväg ner till stan


Fredagen den 12:e

Jag är på jobbet och har det bra. Väntar på min klipp- och färgkund som kommer när som helst. Här ska exprimenteras!

Ville bara kika in och säga hej!
Och trevlig fredag kära vänner.
Min kväll är planerad och kommer bli toppen!


Att uppskatta

Jag har fått så himla mycket fin peppning och respons i samband med mitt företag som jag öppnat. Jag är så glad och tacksam för det! Min familj har verkligen stöttat och gjort otroligt mycket för mig som jag är tacksam över i all evig tid. Pappa och Anne-Elise bör minst sagt ta åt sig ordentligt!

Sen är det även människor utifrån som på många gulliga sätt visat intresse. Jag har fått massvis med blommor, kort och positiv respons som stärkt mitt självförtroende som frisör enormt mycket! Senast idag blev jag så rörd att tårarna nästan kom. För det första så hade jag inte träffat de underbara människora på över ett år och för det andra så hade dom med sig en blomma och sa: "Vi vill ge dig den här för att vi tycker du är så klok och modig Jenny" Klart man blir rörd. Kramade om dom två gånger och ville göra om det igen, igen och igen. Och om ni läser det här så vill jag bara säga tack än en gång, för alla fina ord och goa skratt ni gav mig idag. Ni finns i mitt ♥


Ett mirakel

I söndags träffade jag ju min andra systerdotter för första gången. Då var hon tre dagar gammal. Man kan knappt förstå att en sådan liten varelse kan bli till och komma till världen. Jag är så glad att hon äntligen är här med oss, och jag är så stolt över mina två systerdöttrar, för och inte tala om hur stolt och glad jag är över min storasyster som kämpade på och var så duktig.

Det känns overkligt att det är drygt 3½ år sedan vår första prinsessa kom till världen. Minns det som igår. Nu är hon storasyster, tänk vad häftigt!


Stolt mormor


Jag och mamma hade med oss ett paket till Freja,
där i låg denna söta klänning.


Mormor och barnbarn


Freja hoppar studsmatta


Och är glad över att hon blivit "storesyrra"





Fina lilla Hedda


Pappa Matthias


Fläskfilèspätt med klyftpotatis

Kom precis hem från Vingåker. Har jobbat och ätit middag tillsammans med Emma, min kära kusin. Vi satt på Joan's länge och väl och pratade om allt mellan himmel och jord. Så skönt att dela med sig av livet till någon man tycker om, samtidigt som det är roligt att höra på deras.

Nu ska jag ta en VARM dusch. Fryser som satan! Undrar varför.... 



11 augusti 2011

Liggger i sängen med en sovande pojkvän bredvid mig och är hungrig som en varg. Skulle vara gott med en stor frukost på sängen men jag har ingen ork att ta mig upp och göra iordning det...

Kom hem vid 03:00, somnade vid 04:00, ställde klockan på 11:00 men vaknade självmant vid 10:00. Ligger nu här och taggar till för jobb som står på schemat i eftermiddag och kväll. Gårdagen var trevlig. Var så kul att träffa min Josefin för det var alldeles för länge sen! När jag startade datorn nu imorse så började jag asgarva då vi två skrev ner en rolig (och mycket hemlig!!) lista igår, haha! Bara Josefin vet vad jag pratar om nu. Lika bra.

Hanna tittade förbi en stund innan vi gick ner på stan. Hon hade varit på avskedsfest och var lika nykter som oss så vi var väl inte sådär jättemegataggade som vi brukar vara när vi ska ut och dansa. Men inne på Harrys var det helt okej iallafall. Alltid kul att träffa folk och i ett lagom nyktert tillstånd kommer man ju ihåg det dagen efter och DET är ju bra, hehe.



Jag och underbara Hanna


Hon kan styla


Syssling Josefin och jag


Världens bästa bror inne på Harrys


Vuxensaft och dumheter

Inväntar Josefin medan jag avjuter mitt första vinglas för ikväll samtidigt som jag vartefter höjer partymusiken. Att vi skulle gå ut ikväll över huvudtaget bestämdes för ca 20 minuter sedan. Jag gillar spontana grejer! Jobbar imorgon, men vad fan, är det Katrineholmsvecka är så är det, hehe. Dessutom har jag en ganska så skön sovmorgon, därför kan jag ta ett glas till nu när det här är slut. Gillar't! Vi får se var vindarna bär oss, att det blir en kanonkväll tvivlar jag hur som helst inte en sekund på.


Avslutar med en bild från midsommar på oss och önskar er en trevlig kväll


Visste ni....

... Att Rihanna lägger ner 150 000 kronor i veckan på sitt hår? 



Rihanna, 23, fixar sällan håret själv.
I stället spenderar hon runt 150 000 kronor i veckan hos frisören.

Sångerskan Rihanna syns mycket ofta med nya frisyrer och nu avslöjas att hon inte ligger bakom de nya kreationerna själv.

I stället går hon till frisören alla dagar i veckan - och det inte är inte till Hollywoods billigaste. Stjärnfrisören Ursula Stephen tar omkring 22 000 kronor om dagen för att hålla ordning på stjärnans hår, skriver Daily Star.

Det är frisören som ligger bakom alla Rihannas frisyrer som skapat stor uppmärksamhet, säger en person i sångerskans närhet till tidningen.

Hon gillar att vara först med nya stilar men det kostar henne en förmögenhet.




Positiv kritik

Jag blir precis lika glad varje gång. Klart man blir rörd! Värmer så mycket! Det är sånna här underbara människor som jag värderar högt, de som påminner mig om vilken bra människa jag är. Jag blir så himla glad alltså!


Rätt frisyr är lika viktigt som rätt skor

Har en lucka mellan kunderna och passar på att visa er lite bilder tagna i salongen, där ni även kan se hur min egengjorda väggtext blev som jag fixade i förrgår. Är riktigt nöjd faktiskt! Nu ska det bara upp lite tavlor, sedan trivs jag mer än någonsin i min rosa salong.








Och här är jag - FrisörJenny!


Guld

Vilken dag! Har hunnit med en hel del, känns som att den varit otroligt lång. Klockan är iofs rätt så mycket, men jag är inte ett dugg trött. Mest uppspelt och tankspridd.

Har precis landat hemma hos Micke efter en kväll tillsammans med Hanna och Andreas hemma hos mig. Tanken var från början att jag och Hanna skulle ta en långpromenad men det slutade precis som det brukar - Vi hittade på någonting annat och göra. Ikväll plockade vi blåbär och gick hem till mig och gjorde en blåbärspaj som grabbarna kom över och åt med oss. Sen kan jag meddela att jag skrattat så mycket att jag har magknip nu. Helt galet vilka roliga människor jag har runt omkring mig nu för tiden. Jag trivs verkligen med livet.





Godis på jobbet

Halloj! Befinner mig på mitt älskade jobb. Har precis klippt lite hår och nu ska jag fortsätta med mina kreativa händer fast på väggen här nere i salongen. Det är nämligen en fin mening som ska upp mellan mina två speglar. Det här kommer bli pilligt och kräva en del tålamod, men sånt gillar jag!

Nu ska jag käka upp min chokladkaka och sedan sätta igång med mitt projekt.


Prinsessa nummer två

Äntligen är du här med oss. Äntligen fick jag ha dig i in famn, pussa dig och välkomna dig till livet. Du har en oerhört stolt och lycklig moster, Hedda.



Storstädning!

Här hemma på Tegnervägen är det storstädning idag. Volymen på musiken är maxad och jag springer runt i rosa underkläder och plockar, rensar, dammar och dammsuger. Känner mig riktigt duktig idag! Och fint blir det!


-


A good night

Tänkte berätta om min och Hannas partykväll igår. Vet dock inte var jag ska börja, för uj uj uj vad mycket kul som hände och så lyckat allt blev!

Vi började det hela hemma hos mig med vin och hårfixande. Fortsatte kvällen med ännu mer vin, spel, snuskiga historier, onyttigheter och tjejsnack. Framåt midnatt tog vi cykeln ner på stan vilket resulterade i en krasch, en stukad fot och två dyngsura tjejer. Jag tvingades gå hem till Micke och byta skor då mina fötter hade ondare än ondast innan vi gick till Harrys. Väl inne på Harrys så blev det galet! Gick direkt till baren och köpte en "sex on the beach" innan vi gick in till dansgolvet där vi skakade rumpa exakt hela tiden tills de stängde. Inte en enda kiss- eller rökpaus, så tro mig, svetten RANN.

Gick hem till Micke som låg och sov efter en lång dag. Försökte vara sådär tyst och försiktig som med alkohol i kroppen bara slutar i katastrof. Man är inte annat än klumpig och det märktes då han vaknade. Sov 3,5 timmar innan klockan ringde och tåget mot Stockholm strax skulle avgå. Om jag var pigg? Njaeeee. Det blev en ganska så galen kväll igår och det har märkts klart och tydligt idag. Men, det är värt det! Bästa kvällen på länge! 




2011-08-06

Hej allesammans! Saknat mig? Javisst har ni det. För er som undrar så har jag haft fullt upp, det är alltså svaret på varför jag inte har skrivit här på tre dagar.

Det har bara hänt roligheter sedan sist. Jag har hängt i Lyttersta med tre mycket bra människor, blivit moster åt ännu en prinsessa, jobbat, snyggat till mig i håret, promenerat för första gången på LÄNGE, pussats, druckit vin och dansat på Harrys med min pingla, haft mamma-och-dotter-dag i Stockhom, shoppat, träffat kändisar och skrattat som aldrig förr.

Jag är mycket nöjd med tillvaron. Återkommer alldeles strax med bilder och annat skojj!



Mosters prinsessa.
Välkommen till världen, Hedda.


OSiS+ Flexwax

Vill tipsa om ett bra wax som finns hos mig på salongen. Det är ifrån samma serie som alla mina stylingprodukter och de är väldigt lätta att jobba med. Detta är ett matt vax med stark hållbarhet men som även väldigt lätt går att kamma ur. Ytan blir inte stel så du kan alltid "styla om" dig under dagen och dra fingrarna genom håret utan att det förstörs eller ser smustigt ut. Mycket prisvärd produkt som jag starkt rekomenderar.




Smultronstället

Har varit en sväng till Söderköping idag tillsammans med familjen. Lillsyrran (som faktiskt inte är så liten längre) övningskörde både dit och hem så jag satt mest och halvsov under färden. Asskönt.

Söderköping är en så himla mysig stad. Jag vill flytta dit! Får så mycket inspiration varje gång jag är där. Jag vet liksom precis vad jag vill starta upp för verksamhet där nere. Det gäller bara att få arslet ur vagnen och klippa navelsträgen - Våga lämna Vingåker... Allt är så gammeldags, lantligt, romantiskt och mysigt i Söderköping. Precis så som jag vill ha det.

Vi besökte givetvis Smultronstället där vi blev mätta som små grisar. Eller ja, iallafall vissa av oss, hehe. Vill tacka och bocka världes bästa familj för en mysig dag och bjuda på lite bilder här i bloggen.












Meningen med livet..... del 2

Nu över till mitt senaste halvår som jag i det senaste inlägget egentligen skulle prata om. På sätt och vis har det här varit min absolut mest händelserika och hektiska tid i livet. Jag har mått bra och dåligt på samma gång. För en sak ska ni veta, även fast jag blivit en så stark och glad människa i tidig ålder så är även jag ledsen och mår dåligt ibland. Vi alla har dåliga dagar och perioder här i livet, det är bara att acceptera. Ni som känner mig och ni som läst mitt förgående inlägg vet att jag inte deppar i onödan utan att jag är jäkligt bra på att skaka bort det dåliga och vända ryggen och gå. Men när jag sen väl mår dåligt på riktigt, då någontig tragiskt händer, så har jag en tendens att gräva ner mig inifrån och må riktigt riktigt dåligt... Då är det tufft! För när mina känslor tar fart och jag är ledsen, då kan det gå långt...


De här otäcka och fula bilderna på mig själv, är tagna i februari. Ser ni så smal och olycklig jag ser ut? Det var precis vad jag var. Jag mådde som en påse skit. Grät hela nätterna, tappade matlusten, slog mig själv och var hemma från skolan. Detta helvete höll på i drygt en månad innan jag slog näven i bordet och gjorde någonting åt skiten. Jag började tänka på mig själv, vad jag mår bra av och vad jag vill, och tog sedan ett beslut. Ett tungt beslut som gjorde att jag sårade den jag älska(r)(de) av hela mitt hjärta...

Vi blev två, skildes åt och gick åt varsitt håll. Fyfan så tungt det var. Det värsta med allt var att såra den människa man delat 6 år tillsammans med, på ett sådant sätt. Att se en annan människa gråta så dant och veta att det är på grund av en själv, det får en att vilja sjunka ner genom marken och aldrig mer komma tillbaka. Jag kände mig så ond, så taskig och självisk. Men jag var tvungen. Det var bara så.

Jag flyttade hem, bestämde mig för att komma upp från botten och inte må dåligt mer. Jag började ett helt nytt liv!

I stora drag nu då... Jag träffade SJUKT mycket nya människor, var ute och festade onsdag, fredag och lördag, besökte nya platser, gjorde nya främmande saker, tändje på gränserna och hade förbannat jävla kul. Och det viktigaste av allt, jag fick tillbaka mina 6 kilon som jag tappade i början av året. Jag passade på att göra helt galna saker tillsammans med nya galna vänner och njöt av att leva livet. Under hela den här tiden fram till nu så kan jag bara säga att jag har blivit en helt ny människa. Jag har med mig så otroligt mycket erfarenhet i bagaget som jag hela tiden plockar fram och tar lärdom av. Och en sak till, jag har haft så jäkla kul! Jag vet inte HUR många skrattanfall och magknip jag har haft de senaste halvåret. Det har minst sagt varit GALET. Jag har varit galen. Galen i livet.

Det gäller bara att bestämma sig. Antligen vill man vara kvar i det nedgrävda eller så väljer man att ta sig upp och se framåt. Ödet ligger i ens egna händer och man har alltid ett val. Jag valde att må bra och ha kul istället för att ligga hemma och deppa, och tro mig, det hade jag.

Avslutar med lite bilder från den här tiden och tre ord som jag vill att ni tar med er i livet: Det blir bättre!























Meningen med livet..... del 1

Har den senaste timmen suttit och pratat med ett par vänner och tänkt tillbaka på tiden som var. Lite om de senaste åren men framförallt om mitt senaste halvår...

Att jag redan som mycket ung tonåring fick vara med om en del (alldeles för mycket!) tragiska upplevelser och händelser är ingen hemlighet. Mina föräldrar skilde sig, jag blev sjuk och låg på sjukhus och svävade mellan liv och död, tappade håret och vägde inte många kilon, såg på när pappa träffade en ny och mamma sålde huset, fick aggregationsproblem, tänkte mycket på döden, gick ständigt hos psykolog, hade svårt att få tillbaka min normala kropp, hade svimmanfallsproblem och problem med magen, tvingades ta cancerprover och flyttade hemifrån i tidig ålder då kärleken tog överhand. Ja, händelserikt har det minst sagt varit (och det här är bara en liiiiiten del av allt!).

Det är heller ingen hemlighet att jag står här idag, efter allt, och är starkare än någonsin. Jag har många ärr efter en jobbig (men samtidigt världens bästa!) tid. Det finns många synliga ärr, bland annat två stora på magen efter mina operationer, samtidigt som det finns osynliga ärr som bara jag själv känner. De sitter i hjärtat.

Jag kan knappt själv förstå hur mycket jag och min kropp har gått igenom. Hur mycket vi har klarat. Övervunnit. Besegrat. Det är först när jag sätter mig ner och pratar om, eller tänker på det, som jag egentligen inser att jag är en sjukt stark och bra människa. För det är jag. Det är vi alla, på ett eller annat sätt.

Ett exempel i mitt fall är att jag fortfarande minns hur de på sjukhuset sa till min mamma: "Hon kommer inte att klara natten..." Jag var så sjuk, hade så ont, att jag inte kunde prata. Jag kunde alltså inte ifrågasätta vad fan de snackade om, utan det enda som gick att göra var att kämpa. In i det sista. Det var precis vad jag gjorde - Jag överlevde. Trots att mitt hjärta slutade slå.



Självklart har jag min underbara familj, mina vänner och andra nära och kära att tacka för att jag finns idag. Men jag har också mig själv och min starka livsglädje att ge äran, för utan den hade jag varit i graven. För länge sen. Tänk så mycket man orkar, fast man inte tror det. Det är därför jag ibland slår näven i bordet eller tar tag och skakar i människor som ser negativt på småsaker här i livet, och som mår dåligt på grund av skitsaker som man själv oftast kan göra någonting åt genom en liten förändring.

Jag överdriver inte när jag säger att folk i min närhet berömmer och peppar mig dagligen på grund av att jag är så stark och säker här på jorden. Två frågor jag ofta får är: "Hur kan du hela tiden vara så glad efter allt du gått igenom?" "Hur lyckas du att aldrig ta åt dig skit från folk?" Ni ska veta att jag MÅNGA gånger höjjt på ögonbrynet och undrat innebörden i frågorna, för svaret är för mig enkelt. Anledningen till varför jag oftast är så himla glad är för att jag är så tacksam över att jag finns, att jag lever. Jag har varit nära döden två gånger och det är så jävla hemskt att det inte går att förklara. Allt jag har varit med om har fått mig att ändra mina värderingar här i livet. Jag är inte ledsen i onödan. Det har ju märkts väldigt klart och tydligt det sista halvåret som jag från början i detta inlägg skulle prata om, innan jag började svamla iväg med känslorna och skrivandet. Mer om det senare - Fortsättning följer...

1 augusti

Shit! Redan inne på augusti månad. Var i hela friden tog sommaren vägen? Knäppt. Scary!

Mår hur som helst toppen! Har varit ledig idag också så snacka om att jag fick en lång helg att njuta av. Det har varit strålande sol och höga temperaturer hela dagen så jag har passat på att hänga vid sjön även idag. Har lyckats få lite färg också och det är jag glad över. För hur kul jag än tycker mitt jobb är så blir man inte ett dugg solbränd av att stå inne framför spegeln och jobba, hehe. Tvärtom.

Nu är det dagd att tvätta lite kläder och städa upp här hemma. Tråkigt men nödvändigt.


En bild från stranden idag.
Freja tatuerar sin mormor med vattenfärg, haha.