Nu har jag gråtit konstant i en timme

Sitter här i soffan med en tom näsdukspåse och en hel hög med pappersbitar på bordet framför mig. Den sista tåren har precis rullat ner för mina kinder som nu är alldeles torra efter alla tårar som rullat på dom den senaste timmen. Nu undrar ni säkert varför jag har gråtit så pass, och jag ska säga er att det beror på ett Tv-program som jag blev så sjukt rörd av! Programmet jag pratar om är Extreme Home Makeover.

Det var en familj bestående av pappa och tre små barn. Barnen hade precis förlorat sin mamma och "Jeff" som pappan hette, hade precis förlorat sin älskade fru. "Jackie" som kvinnan hette gick och la sig som vanligt på kvällen, men vaknade aldrig på morgonen därpå. Hon var död. Det var hennes man, Jeff, som hittade henne så, när han skulle väcka henne med frukost på sängen. Det var på mors dag, dessutom....

Barnen var små, den äldsta var sex år och den minsta var nio månader. Jeff blev en ensamstående pappa som hade det otroligt tufft: Han hade tre små barn att ta hand om, hans frus död att "komma över", ett hem och sköta, barn att ta hand om och ett hem som skulle gå runt. Jeff och hans tre barn försökte leva så normalt som möjligt i det hem som mamman/frun fattades i. Jeff gick och la sig varje kväll i den säng där hans älskade avled i. Alla mådde dåligt, grät och saknade den mest underbara människa som försvunnit från dom. Jeff var ensam och kände att varken han eller hemmet räckte till.. Han fick aldrig en chans att visa sin känslor eftersom att han tänkte på barnens bästa.

Det är så svårt och återberätta en sådan här hemsk historia. Ni skulle ha sett programmet. Det var fullproppat med jobbiga känslor och berättelser från både Jeff och barnen...

Extreme Home Makeover ryckte iallafall in. Dom grät och led med familjen när dom hörde deras berättelse och dom alla i teamet blev sjukt rörda. Alla grät, kramades och led. Det var hemskt. Men Extreme Home Makeover skickade iväg familjen på en veckas semester och byggde upp ett fantastiskt hem åt dom!

Dom byggde upp ett stort och fint hus som bland annat bestod av tre fönster ut mot framsidan som satt på en rad eller hur man ska säga. Dom tre fönsterna symboliserade Jeff tre döttrar. Sedan fanns det ett fönster ovanför och det symboliserde Jackie, mamman/frun. Fönstret var dekorerat med en ängel där det lyste och detta var givetvis mammans ande där både barnen och Jeff skulle känna att hon var där och vakade över dom..

 

Det är så svårt och förklara. Men det var så otroligt mycket känslor med i programmet! Den lilla sexåriga tjejen hade jättejobbiga berättelser där hon förklarade hon jobbigt hon tyckte det var att hennes pappa var ledsen.. Deras liv hade förändrats, föralltid. Och dom saknar sin mamma varje dag. Det jobbgaste av allt var att se dom så ledsna, de grät så fort mammans namn kom på tal. Stackars barn... Och stackars stackars, ensamma pappa... ♥ Jag kan ju säga att ni som inte såg det, verkligen missade någonting. Det var så otroligt berörande och jag fick verkligen en klump i hjärtat. Stackars familj verkligen! :(

 

För att lätta upp stämningen lite: Fy fabian vad han är snygg, han som leder programmen...."Ty" heter han ;)



» Emma

Jag hatar programmet. Det är så fruktansvärt löjligt. Visst att det är fint att de hjälper människor som har haft det svårt, men samtidigt - blir de lyckligare av att få ett hus? Och istället för att ge tio familjer i USA nya hus, så kan de kanske starta en fond eller något där de kan sätta in pengar till människor som har haft det svårt? Alla förtjänar att ha det bra, inte bara några få. Men det är kanske som många säger: ingen kan göra allt, men alla kan göra något! :)

2010-02-05 // 16:18:09
» JENNY

Hm.. Hur kan du tycka sådär? Det är väl klart att ett nytt hus kan göra en familj lyckligare till en viss del, där dom kan börja om på nytt och försöka bygga upp ett nytt liv tillsammans och glömma det förflutna. Det finns INGENTING som kan ersätta en människa man förlorat, så det är ju inte ens någonting att sträva efter och det gör defenitivt inte programmet. Programmet ger hopp till familjen ifråga och även till andra familjer - Ett hopp om att kunna leva vidare trots vad dom gått igenom. För mig ger programmet en signal som faktiskt väcker många nyttiga tankar - Det kanske är det som krävs, för att göra det bästa av allt, att bygga upp ett nytt hem, börja om från noll, där tex. personer man har förlorat inte har levt och där man inte har några minnen. Det är ju det dom vill förmedla, att man ska behålla sina minnen man haft, men våga lämna det och börja om på nytt!



Och just det här avsnittet som jag skrev, här hade ju Extreme Home Makeover en stor tanke bakom familjens nya hus som var otroligt nyttigt för pappan och dom tre barnen. Eftersom att pappan nu lever ensam med dom tre små barnen så byggdes huset upp på många olika sätt mot hur det hade byggts upp om mamman i familjen fortfarande hade funnits kvar. Dom fick tex. "larmgrejer" som skulle underlätta för pappan, då något/några av barnen ryckte i griden som var vid trappen, eller när dom närmade sig ömtåliga saker i köket. Dessutom la dom fokus på att bygga ett sånt barnsäkert hem som möjligt och ja, jag tror att det underlättar och gjorde familjen grymt mycket lyckligare! Och du verkar ju ha sett programmet, så då vet du ju hur det oftast ser ut innan dom river ner ett helt hus.... Ett osäkert hem, med tre småbarn och en vuxen människa är väl inte så smart - Ska familjen behöva förlora ännu en familjemedlem? Svar: Nej. Det är väl det sista dom behöver och det tyckte Extreme Home Makeover också!!

2010-02-05 // 17:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback